Motivet er årsagen til din fremtid

Utrolig meget er sagt, og stadigvæk ønsker folk at høre mere. Hvor skønt, hvor dybt, hvor ærligt og kærligt må en munk, der går vejen i stilhed have det. Hvilken kraft viser sig, når al den slåskamp, når al den stræben og higen efter ditten og datten, efter magt og anerkendelse og hvad der alt er, falder til ro. Hvilken kraft udfolder sig, hvilken stor energi viser sig i et menneske, der realiserer Humanum Factum livsloven, kærlighedsloven.

Man tænker nogle gange, når man ser mennesker, der mediterer og stille følger deres dagligdagspligter, at der egentlig ikke sker noget. Hvis et menneske ikke låser sig væk fra tilværelsen, men lever i kærlighed og meditation, virker i dets dagligdagspligter, så sker der meget! Og de mennesker, der ævler, farer rundt, kæmper og slås, ja, de er sårbare, ofte små og usle.

Enhver finder sin vej, sin plads. I Humanum Factum findes mennesker, der i stilhed, kærligt og ærligt, realiserer kærlighedsloven og formår at gå videre. Og sikkert findes der også mennesker, der slås om ditten og datten for det ene og det andet.

Jeg har for mange år siden sagt, at når et menneske kommer til et punkt, hvor det ved, at det kun har kort livstid, få livsuger eller dage tilbage, når det ved, at det skal dø med sin krop om ikke så længe, og der ingen udvej mere er, ja, så falder dette menneske til ro, og det, det stræber efter, er ofte noget helt andet end før.

Og jeg siger: “Hvorfor ikke begynde med den afklarede adfærd allierede nu?” For timen, hvor du går fra denne jord, er vis, er sikker. Ja, hvorfor vente med at tilgive, med at slappe af, til det uundgåelige indtræffer? Hvorfor vente, når du kan gøre det nu, når du kan være i fred og kærlighed, når du kan gå vejen nu? Det må dog være lykken. For, hvad har du at vinde i forhold til, hvad du mister?

Når du indsætter din kraft og din kærlighed, så et eller andet projekt, et fælles projekt eller en enkelts projekt, føres til succes, så er det godt, vigtigt, gavnligt, men det skal være fri af en personificeret egoisme, for vi er i Gud.

En handling er en handling. Motivet, der trænger dig til at handle, er årsagen til din fremtid.

Du er her, du er nu, du er vidende, og du kan ikke i den åndelige verden påstå, at det er dig fremmed.

Philipp Schober