Om indre fred

YogaDu er her, du er nu, og du kender mange følelser – gode og mindre gode. Du kender aggression og hidsighed, du kender skuffelse, og måske kender du også følelsen “at ville hævne sig”.

Den der vil hævne sig, den der er hidsig, den lider. Derimod er den, der har forårsaget det, den, der har udfordret det, tilsyneladende – i hvert tilfælde umiddelbart – slet ikke er ramt af det, den har det fint.

Hvordan kan du befri dig af de dumme følelser, der skaber ufred i dit indre, i dit sind, i din bevidsthed? Hvordan kan du befri dig for den ondskab, der har taget plads i dit hjerte, der har bosat sig i dit sind? Igennem forståelse og tilgivelse.

Man kan ikke finde kærligheden til dumme, onde mennesker eller begivenheder, men man er i stand til at sige: “Fred være med det!” Man kan tilgive – også uden forståelse. Alene følelsen om at ville, at ønske at tilgive, fjerner toppen af vrede, toppen af skuffelse, toppen af lidelse.

Så tilgiv dem, der har gjort dig fortræd, tilgiv dem, de ved ikke, hvad de gør, de er ofre for påvirkningerne fra den syge verden, der har skabt ondskaben. Så forlad ondskab! Og et af de første skridt er at kunne tilgive.

Philipp Schober